Jilles z'n vegetarische sateh-saus
Ingredienten: (4 pers.):
Pindakaas (liefst met nootjes)
Vietnamesche Sambal of sambalsaus
Tomaten ketchup
Ketjap manis (sojasaus)
Klein beetje suiker
Melk
Bereiding:
Zet een pannetje met een klein laagje melk op doe daar een paar flinke lepels pindakaas in. Voeg in ieder geval twee volle lepels sambal toe en een klein beetje tomaten ketchup. Het geheel op kleur brengen met een scheutje ketjap. Een klein beetje suiker toevoegen. En het geheel roeren tot het de dikte heeft die verlangt wordt. Naar smaak kunnnen er nog extra ketchup, ketjap of sambal toegevoegd worden.
Receptnummer: 156 | Categorie: Sauzen | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 10 min. | Meer recepten van: Jilles
Opmerking:
Als de saus te dik of te nu is kun je melk of pindakaas toevoegen. Wel goed op smaak brengen met sambal!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept