Helene's zelfgemaakte shoarma
Ingredienten: (3 pers.):
1 pond kipfilet
1 grote ui
1 kleine groene paprika
1 kleine rode paprika
150 g champignons
2 teentjes knoflook
1 zakje shoarmakruiden
olijfolie
bakje kant en klare knoflooksaus
6 pitabroodjes
1 zakje ijsbergsla
Bereiding:
De kipfilet in smalle reepjes snijden. Kipfilet in een grote schaal doen. De groenten fijn snijden en bij de kipfilet doen.
Knoflook persen en toevoegen. Doe naar smaak (erg veel) shoarmakruiden erdoor en een klein scheutje olijfolie.
Goed roeren. Oven voorverwarmen op 180C. Wok/pan op het gas zetten olijf olie erin. Als het heet is shoarmaprut erin doen. Goed blijven roeren. Broodjes in de oven (of broodrooster) Totdat deze warm en zacht zijn. (Ze moeten zacht blijven) Ondertussen de shoarma op een laag pitje zetten, broodjes uit de oven. Open snijden. Beetje ijsberg sla erin (oude sla kunt u knapperig maken in water met ijsblokjes) en de shoarma erin. Serveren met (lekker veel) knoflooksaus. Zoek ook even naar Helène's salade als aanvulling op dit lekkere recept.
Receptnummer: 157 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Helene van Putten
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept