Helene's spitskool met italiaanse kruidensaus uit de oven
Ingredienten: (4 pers.):
1 klein spitskooltje
1 grote ui
1 rode of groene paprika
250 g. champignons
1 grote (vlees)tomaat
300 g. halfom gehakt
1 teentje knoflook
aarappelpuree met kaas (maggie?)
1 zakje italliaanse kruidensaus (honig)
150 gram geraspte kaas
olijfolie
Bereiding:
Spitkool wassen en fijnsnijden. Blancheren (kort koken) Afgieten en in de vergiet laten staan zodat het goed uitlekt. Gehakt rullen. Groente fijnsnijden en in een pan/wok bakken in olijfolie. Italiaanse kruidensaus wellen in water. Oven voorverwarmen op 200C Kruidensaus door de groenteprut ook het gehakt toevoegen. Goed roeren. In een ovenschaal Hier de bodem mee bedekken. De uitgelekte spitskool hierover verdelen. Aardappelpuree klaarmaken volgens verpakking. Over de spitrskool verdelen. Als laatste kaas over het geheel spreiden. In de oven totdat er een lekker knapperig korstje op komt. Eet smakelijk!
Receptnummer: 159 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: Helene van Putten
Opmerking:
Dit is Robert's (Helène's man) lievelingsrecept!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept