Nieuws   Zoeken 

Doortjes hartige taart met Bressot
Ingredienten: (4 pers.):
125 gr. Bressot
1/2 kuipje Linera smeerkaas met ham
4 eieren
40 gr. maizena
peper, zout en verse bieslook
100 gr. champignons
100 gr. rauwe ham (dikke plak voor blokjes)
5 a 6 plakjes bladerdeeg
Bereiding:
Bekleed de ovenschaal met bladerdeeg dat ontdooid is. Snijd de champignons in plakjes en de ham ik heel kleine blokjes. Verdeel dit over de beklede vorm. Roer de Bressot en Linera smeerkaas los en meng de maizena met 1 losgeklopt ei tot een glad papje/mengsel. Voeg dit mengsel en de rest van de eieren bij de bressot en roer alles goed door elkaar. Voeg tenslotte lekker veel vers geknipte bieslook toe. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Nb rauwe ham is van zich zelf ook als zout dus hou dat in de gaten. Verdeel het mengsel over de deegbodem.
Bak de hartige taart in het midden van een voorverwarmde oven van circa 220 graden in ± 30 minuten goudbruin en gaar.
Receptnummer: 1604 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Doortje
Opmerking:
Tijdens het bakken in de oven trek je vast een flesje witte wijn open en smullen maar.
Lekker met sla en stokbrood!!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept