Nieuws   Zoeken 

Andijviestamp met hazelnoten en rauwe ham van Mayken
Ingredienten: (4 pers.):
2 kg aardappels
zout
1 kg andijvie
100 gr. hazelnoten met vlies
200 gr. rauwe ham
25 gr. boter
1 ei
scheutje melk
1 teen knoflook
peper
Bereiding:
Schil de aardappels en kook ze in weinig water met zout in ±25 min. gaar. Snijd de andijvie in dunne reepjes, was ze en laat uitlekken. Hak de hazelnoten grof. Snijd de ham in reepjes. Verhit de boter in een koekenpan en bak de ham zachtjes knapperig bruin. Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Roer het ei en zoveel melk erdoor tot een smeuïge puree ontstaat. Pers de knoflook erboven uit. Schep andijvie, hazelnoten en ham door de puree. Warm de andijviestamppot al omscheppend even door. Breng op smaak met zout en peper.
Receptnummer: 1615 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Mayken Ongersma
Opmerking:
Zo lekker dat je de gebruikelijke jus niet mist! Eventueel kun je er nog blokjes verse roomkaas doorheen scheppen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept