Nieuws   Zoeken 

Broccolitaart met gedroogde tomaatjes en pijnboompitten van Hilde
Ingredienten: (4 pers.):
broccoli
6 plakjes bladerdeeg
200 gr. winterwortel
zout & peper
100 gr. geraspte kaas
1 el gedroogde oregano
4 eieren (M)
2 dl room culinair
2 el tomatenpuree
5 gedroogde tomaatjes uit olie
(hoeft niet perse)
50 gr. pijnboompitten
6 plakjes bacon
Bereiding:
Laat het bladerdeeg ontdooien
Schil de winterwortel en snijd hem in dunne plakjes
Maak de broccoli schoon en verdeel hem in kleine roosjes
Snijd de tomaatjes in reepjes
Breng een ruime pan water aan de kook en kook de wortel ca. 2 minuten
Voeg de broccoli toe en kook ze 2 minuten mee
Giet de groenten af en laat ze goed uitlekken
Verwarm de oven voor op 200 C
Vet een lage taartvorm in (doorsnee 24 cm)
Bekleed de taartvorm met de bladerdeeg en snijd de overhangende randjes eraf.
Leg de plakjes bacon op de bodem en strooi 1/3 van de kaas erover
Verdeel er de helft van de wortel, broccoli, tomaatjes, oregano en de pijnboompitten over
Strooi er 1/3 van de kaas over en dan de rest van alles met de rest van de kaas erover
Klop de eieren los met de tomatenpuree en de room en peper en zout naar smaak en schenk het over de taart.
Bak de taart in de voorverwarmde oven in ca. 45 minuten goudbruin en gaar
Serveer evt. met een gemengde salade
Receptnummer: 1617 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 60 min. | Meer recepten van: Hilde Breunissen
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept