herfststoofpotje van Ruth
Ingredienten: (3 pers.):
300 gr. runderbaklappen
200 gr. kastanje champignons
4 grote gedroogde shi take champignons
1 ui
runderbouillon
water
30 gr. roomboter
1 2 plakken ontbijtkoek
peper en knoflookpoeder
enkele scheutjes rode wijnazijn
Bereiding:
Zet de shi take champignons in 250 ml heet water (liefst 30 minuten te voren) Snijd het vlees in malse plakjes en kruid het met peper (gn zout). Snipper de ui en snij de kastanje- champignons in plakjes; beide niet te fijn.
Boter in de pan laten smelten, hierin het vlees dichtschroeien. Vervolgens ui erbij en even later de kastanjechampignons, even goed laten bakken. Dan de hoedjes van de gewelde shi take in stukjes erbij (vocht bewaren) en even meebakken.
Dan enkele scheutjes rode wijnazijn voor de malsheid van het vlees en een paar kneepjes kant en klaar runderbouillon erbij (of een blokje). Ook het vocht van de shi take toevoegen. Eventueel extra water (of room) voor meer saus. Naar
smaak nog wat perper en knoflookpoeder. Tenslotte de ontbijtkoek verkruimelen en toevoegen aan het gerecht;goed roeren. Dit geeft de binding. Hoeveelheid ontbijtkoek
afhankelijk van de stooftijd en hoeveelheid vocht.
lekker met spruitjes en rijst/aardappelpuree/tarly.
Receptnummer: 1620 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: Ruth Seidell
Opmerking:
simpel, snel en smaakt naar vroeger
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept