Danielle's geheim van de kok/ overheerlijke pasta salade
Ingredienten: (4 pers.):
4 tomaten of cherry tomaatjes
2 paprika's
1 zakje dille of verse
1 glas witte wijn
1 kop mayonaise
spekjes of kipfilet naar smaak
zout & peper naar smaak
1 zak pasta
1 krob ijsbergsla
Bereiding:
Kook de pasta en giet deze af als hij klaar is. Spoel de pasta met koud water en laat het van het vuur af staan. Bak de spek of de kipfilet en doe dit door de pasta. U kunt kiezen voor 1 soort vlees, maar allebei is ook erg lekker. Snijd de paprika, tomaten en ijsbergsla en voeg dit bij de pasta. Doe in een kom flink veel mayonaise en veel witte wijn (ik geef de voorkeur aan droog) doe hier als laatste zout, peper en veel dille door en doe dit ook bij de salade. Let op dat u er genoeg zout bij doet anders is het te flauw.
Wilt u het extra lekker maken, voeg er dan pijnboompitten aan toe.
Serveer de salade met stokbrood of turksbrood.
Rest mij nog u een smakelijk eten te wensen!!
Receptnummer: 1626 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Danielle Huiden
Opmerking:
Twee jaar geleden werkte ik in de keuken van een eetcafe in Utrecht. Daar heb ik van de koks dit heerlijke recept geleerd. Alle eer gaat dan ook naar hen toe. Het handige van dit recept is dat je het zelf een dag van te voren kan maken en in de koelkast kan bewaren. Al mijn gasten eten hun vingers er bij op.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept