Kruidige bloemkoolsoep met een vleugje Oosterse smaak
Ingredienten: (4 pers.):
1 ui (gesnipperd)
1 teentje knoflook (gesnipperd)
1 kleine bloemkool
1 el olijfolie
1 el gemalen ketoembar
1 tl gemalen komijn (djinten)
0,5 tl koenjit
4 dl kruidenbouillon (v.e. tablet)
1 blik kokosmelk (400 ml)
1 dl Campina Room Culinair
1,5 el fijngehakte peterselie
Bereiding:
Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in kleine roosjes. Verhit de olie in een ruime pan en fruit al omscheppend de ui met de knoflook, de ketoembar, de komijn en de koenjit 5 min. Schenk de bouillon, de kokosmelk en de Campina Room Culinair erbij en breng aan de kook, Voeg de bloemkool toe en kook de roosjes in ca, 10 min. beetgaar. Neem ca. de helft van de roosjes uit de pan en houd ze apart. Pureer de rest van de soep met een staafmixer of roer hem door een zeef. Breng op smaak met wat peper en zout. Voeg de achtergehouden bloemkool toe en warm de soep goed door. Garneer met wat peterselie,
Receptnummer: 165 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Matthijs Kortlevers
Opmerking:
Met dank aan Campina Melkunie voor de toestemming voor het plaatsen van dit Campina Room Culinair recept. Kijk ook even op de Campina Melkunie site: http://www.campina.nl
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept