Ingredienten: (4 pers.):
1 ui (gesnipperd)
1 teentje knoflook (gesnipperd)
1 kleine bloemkool
1 el olijfolie
1 el gemalen ketoembar
1 tl gemalen komijn (djinten)
0,5 tl koenjit
4 dl kruidenbouillon (v.e. tablet)
1 blik kokosmelk (400 ml)
1 dl Campina Room Culinair
1,5 el fijngehakte peterselie
| Bereiding:
Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in kleine roosjes. Verhit de olie in een ruime pan en fruit al omscheppend de ui met de knoflook, de ketoembar, de komijn en de koenjit 5 min. Schenk de bouillon, de kokosmelk en de Campina Room Culinair erbij en breng aan de kook, Voeg de bloemkool toe en kook de roosjes in ca, 10 min. beetgaar. Neem ca. de helft van de roosjes uit de pan en houd ze apart. Pureer de rest van de soep met een staafmixer of roer hem door een zeef. Breng op smaak met wat peper en zout. Voeg de achtergehouden bloemkool toe en warm de soep goed door. Garneer met wat peterselie,
|