Ingredienten: (4 pers.):
500 gr. spaghetti
300 gr. runder of half om half gehakt
1 blikje saus voor macaroni (unox)
1 ui
1/2 paprika
1 tomaat
1/2 tl tijm
1/4 tl chiliepoeder
150 gr. sperziebonen
1 winterpeen
1 prei
30 gr. margarine
3 el zonnebloemolie | Bereiding:
Bonen schoonmaken en de kleine stukjes afbreken.
wortel schoonmaken en in dunne reepjes snijden.
dan moet u ze samen aan de kook brengen met een klein beetje zout. ( halfgaar)
Verhit de margarine in de pan en het gehakt moet u daarin goed bruin bakken.
tijdens het bakken moet u het gehakt met een vork van elkaar losmaken.
voeg de gesneden ui, paprika, tomaten + tijm, zout, peper en de chilliepoeder toe.
dat moet je samen 3 min. gaarbakken.
dat moet je vermengen met de macaronisaus en 1/4 blik warm water erbij ( uit hetzelfde blik van de macaronisaus).
laat dat nog 5/6 min zachtjes sudderen.
kook ondertussen de spaghetti halfgaar in kokend water met wat zout en een eetlepel olie.
Daarna moet je dat afgieten & afspoelen met koud water en in een vergiet droog schudden.
de schoongemaakte prei moet je in verhitte olie en dat roerbakken. Vermeng de spaghetti in de bijtgare groente. zo heb je dus een aparte saus & lekkere spaghetti. dus tast toe.
(met een beetje parmezaanse kaas of geraspte kaas maak je het nog lekkerder)
|