Nieuws   Zoeken 

Petra's lamsgoulash
Ingredienten: (4 pers.):
2 eetlepels olijfolie
2 grote uien, klein gesneden
600-700 gram lamsvlees, in kleine blokjes genseden
2 tl. scherpe paprikapoeder
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 tl. kummelzaad
2 groene paprika's, zonder zaad in kleine reepjes gesneden
500 gram tomaten, zonder zaad en in reepjes gesneden
1 takje tijm
peper en zout
Bereiding:
Verhit in de braadpan de olijfolie zeer sterk en fruit daarin de uien lichtbruin. Voeg de blokjes lamsvlees toe en bak deze snel aan alle kanten bruin. Stroi er de paprikapoeder over en roer alles goed door elkaar. Zet de warmtebron laag en laat het vlees in de olie (zonder extra vocht) een uur heel zachtjes bakken. Voeg dan de knoflook, de kummel, de paprika's, de tomaten en de tijm toe. Meng alles goed door elkaar en laat het gerecht zeker nog een uur zachtjes stoven.
Breng de goulash op smaak met peper en zout.
Receptnummer: 1658 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 120 min. | Meer recepten van: petra colpa
Opmerking:
Heerlijke aardappelpuree, gekookte aardappelen of rijst smaakt erg goed bij dit gerecht. Je kunt ook gedraaide macaroni gebruiken is ook erg lekker
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept