Ingredienten: (4 pers.):
2 eetlepels olijfolie
2 grote uien, klein gesneden
600-700 gram lamsvlees, in kleine blokjes genseden
2 tl. scherpe paprikapoeder
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 tl. kummelzaad
2 groene paprika's, zonder zaad in kleine reepjes gesneden
500 gram tomaten, zonder zaad en in reepjes gesneden
1 takje tijm
peper en zout | Bereiding:
Verhit in de braadpan de olijfolie zeer sterk en fruit daarin de uien lichtbruin. Voeg de blokjes lamsvlees toe en bak deze snel aan alle kanten bruin. Stroi er de paprikapoeder over en roer alles goed door elkaar. Zet de warmtebron laag en laat het vlees in de olie (zonder extra vocht) een uur heel zachtjes bakken. Voeg dan de knoflook, de kummel, de paprika's, de tomaten en de tijm toe. Meng alles goed door elkaar en laat het gerecht zeker nog een uur zachtjes stoven.
Breng de goulash op smaak met peper en zout. |