Nieuws   Zoeken 

Petra's kip in kaassaus
Ingredienten: (2 pers.):
2 kipfilets a 125 gram
1 eetlepel olijfolie
1 bosui, in plakjes gesneden
1 rode spaanse peper, zonder zaad en in ringetjes gesneden
2 tenen knoflook, in plakjes gesneden
100 gr. champignons, in plakjes
1 bekertje creme fraiche 125 gram
1 dl witte wijn
50 gram schimmelkaas (Roquefort of Dana bleu)
4 eetlepels peterselie, fijngehakt
peper en zout
Bereiding:
Verwarm de olie in de braadpan of wok en bak daarin de kipfilets bruin en gaar. Neem ze uit de pan en houd ze warm op een voorverward bord. Doe de spaanse peper en de knoflook in de pan en roerbak het geheel 1 minuut op hoog vuur. Voeg de champignons en de bosui toe en bak deze nog circa 3 minuten mee. Voeg de creme fraiche, de witte wijn en de schimmelkaas toe en meng alles goed door elkaar. Breng de champignon-kaassaus zonodig op smaak met peper en zout.
Receptnummer: 1659 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: petra colpa
Opmerking:
hier eet je je vingers bij op
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept