Nieuws   Zoeken 

Dorien's pittige kip met knapperige tauge
Ingredienten: (4 pers.):
400 gram kipfilet
3 uien
2 el olijfolie
2 teentjes knoflook
1 kopje drinkbouillon
2 el azijn
9 el ketjap
4 el ketchup
6 el bruine basterdsuiker
1 el sambal
4 el pindakaas
300 gr tauge
Bereiding:
Snijd de kipfilet in blokjes en snipper de ui. Verhit de olijfolie in de pan en bak de kip hierin goudbruin. Neem de kipfilet uit de pan en bak in achtergebleven bakvet de uien aan. Pers de tenen knoflook uit en voeg de drinkbouillon toe. Voeg de azijn, ketjap en ketchup toe en roer alles door elkaar. Voeg de basterdsuiker, sambal en pindakaas toe en roer alles tot een saus. Voeg de kip toe en warm alles goed door. Voeg tenslotte de tauge toe en warm dit kort mee zodat het nog lekker knapperig blijft. Lekker met rijst, atjar, kroepoek en koud biertje.
Receptnummer: 1672 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Dorien
Opmerking:
Het betere gooi- en smijtwerk noem ik dit maar.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept