Nieuws   Zoeken 

Fruitige kipkerrie van Els
Ingredienten: (4 pers.):
400 gr. kipfilet
kippebouillonblokje
2 uien
2 teentjes knoflook
2 appels
1 of 2 bananen
100 gr. rozijnen
4 el gembersap
klein blikje ananasstukjes
2 el ketjap
2 of 3 el kerrie (afhankelijk van de scherpte)
boter
peper en zout
eventueel sambal naar smaak
Bereiding:
Kip in stukjes snijden en met zout en peper bestrooien. Appels, banaan en uien in stukjes snijden. Boter verhitten, filets rondom bruinbakken. Kleingesneden uien toevoegen, knoflook erboven uitpersen. Kerrie toevoegen en erdoor roeren. Vervolgens de stukjes appel, banaan, rozijntjes en ananas toevoegen. Gembersap, overgebleven ananassap en ketjap erdoor roeren, bouillontablet erboven verkruimelen. Klein kopje water toevoegen. Voor wat meer pit sambal erdoor roeren. Ongeveer tien minuten tot een kwartiertje laten sudderen.
Wil je een iets meer gebonden saus dan kun je het aanmaken met wat maizena.
Eet smakelijk!
Receptnummer: 1674 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Els Herrenberg
Opmerking:
Omdat dit recept door het fruit wat zoetig is vinden kinderen het meestal erg lekker. Experimenteer eens met de verschillende kerriemengsels die er op de markt zijn, van mild tot zeer pittig, het geeft er net iedere keer een ander smaakje aan.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept