Ingredienten: (4 pers.):
400 gr. kipfilet
kippebouillonblokje
2 uien
2 teentjes knoflook
2 appels
1 of 2 bananen
100 gr. rozijnen
4 el gembersap
klein blikje ananasstukjes
2 el ketjap
2 of 3 el kerrie (afhankelijk van de scherpte)
boter
peper en zout
eventueel sambal naar smaak | Bereiding:
Kip in stukjes snijden en met zout en peper bestrooien. Appels, banaan en uien in stukjes snijden. Boter verhitten, filets rondom bruinbakken. Kleingesneden uien toevoegen, knoflook erboven uitpersen. Kerrie toevoegen en erdoor roeren. Vervolgens de stukjes appel, banaan, rozijntjes en ananas toevoegen. Gembersap, overgebleven ananassap en ketjap erdoor roeren, bouillontablet erboven verkruimelen. Klein kopje water toevoegen. Voor wat meer pit sambal erdoor roeren. Ongeveer tien minuten tot een kwartiertje laten sudderen.
Wil je een iets meer gebonden saus dan kun je het aanmaken met wat maizena.
Eet smakelijk! |