Marlies' hartige taart met sperciebonen
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr. gehakt
1 grote ui
knoflookteentje
klein bakje champignons
pak sperciebonen uit de diepvries
2 eieren
flinke scheut melk
pakje bladerdeeg
geraspte kaas
peper
zout
paprikapoeder
Bereiding:
Rul het gehakt, voeg de gesneden ui en knoflook toe en breng op smaak met zout, peper, paprikapoeder en eventueel een scheutje ketjap. Voeg de champignons (in kwarten gesneden) toe en bak het geheel tot alles gaar is. Kook de sperciebonen gaar. Bekleed intussen een grote, platte ovenschotel met het bladerdeeg. Doe hier eerst de sperciebonen in en daarna het gehakt/champignonmengsel. Klop de twee eieren los met een flinke scheut melk en overgiet de ovenschotel hiermee. Nog wat geraspte kaas erover en dan ongeveer 45 minuten op 220 graden in de oven.
Receptnummer: 1677 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Marlies
Opmerking:
Je kunt deze ovenschotel natuurlijk ook met andere groenten maken (broccoli, courgette, spinazie, chinese kool), maar ik vind hem met sperciebonen het allerlekkerst. Als je vegetarisch bent, kun je het gehakt vervangen door cashewnoten. Ook erg lekker!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept