Nieuws   Zoeken 

Astrid's omelet met champignons
Ingredienten: (2 pers.):
250 gr kastanje champignons
1 ui
25 gr. boter
100 gr. rookspek in blokjes of reepjes
mespunt tijm
2 el creme fraiche
zout en peper
Voor de omelet:
4 eieren
zout, peper
10 gr. boter
plukjes peterselie om te garneren
Bereiding:
Maak eerst de vulling. Snijd de schoongemaakte champignons in plakjes. Snipper de ui. Verhit de boter in de koekepan en bak de spekjes op middelhoog vuur een paar minuten, laat de champignons kort meebakken tot ze begint te kleuren en voeg de ui en de tijm toe. laat kort bakken tot de ui glazig is, roer er de creme fraiche door en breng op smaak met zout en peper. Houd de vulling warm.
Klop de eieren los met zout en peper. Laat een niet te grote koekepan [24 cm] op middelhoog vuur goed heet worden. Verhit de boter in de koekepan en laat de boter goed heet worden en giet het eimengsel erin. Laat de omelet in een paar minuten aan de onderkant stollen. Schep de champignonvulling op de ene helft en vouw er de andere helft er overheen. Laat de omelet op een voorverwarmde schaal glijden en garneer met een paar plukjes peterselie.Geef er warm geroosterd stokbrood bij en desgewenst sla en voor de gezelligheid een glas rode wijn.
Receptnummer: 1682 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Astrid
Opmerking:
Een makkelijk recept voor de zaterdag en erg lekker.
Dit is een omelet met champignons voor 2 of lunch voor 4 pers.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept