Ingredienten: (4 pers.):
5 plakjes bladerdeeg
500 gr. uien
25 gr. boter
3 eieren
1 dl Campina Room Culinair
zout, versgemalen witte peper
1 tl kerriepoeder
150 gr. geraspte oude Goudse kaas
2 tomaten
100 gr. champignons
| Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Pel en snijd de uien in dunne ringen, Snijd de champignons in plakjes, Verhit de boter en bak de uien en champignons in ca. 5 min. lichtbruin. Laat de uien afkoelen, Klop de eieren los met de Campina Room Culinair. Roer er zout, peper, kerriepoeder en kaas door. Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestrooide ondergrond. Bekleed een ingevette springvorm van 24 cm, met het deeg, Schep de gebakken ui er in en schenk het eimengsel erover. Snijd de gewassen tomaten in plakjes en verdeel ze over de taart. Bak de taart in ca. 30-35 minuten gaar. Laat de taart in de vorm afkoelen.
|