Ingredienten: (2 pers.):
4 plakjes bladerdeeg
2 uien (of 250 g gesneden uiringen)
30 gr. boter
75 gr. magere ontbijtspek-blokjes
3 eieren
2 dl Campina Room Culinair
zout, peper
2 tl mosterd
| Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200C.
Laat het bladerdeeg ontdooien. Pel en snipper de uien. Verhit de boter, bak de spekjes lichtbruin en krokant, schep ze uit de pan. Fruit de uien 5 min. in het bakvet. Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestrooide ondergrond. Bekleed een platte ingevette ovenschaal (ca. 20 cm) met het deeg. Prik gaatjes in de deegbodem. Verdeel spekjes en ui over het deeg. Klop de eieren los met de Campina Room Culinair en voeg zout, peper en mosterd toe. Strijk wat van het eimengsel over de deegrand en schenk de rest over het uienmengsel, Bak de taart op een rooster in het midden von de oven in 35-40 minuten lichtbruin en gaar. Controleer in het midden van de taart of het ei gestold is. Snijd de taart in punten. De taart is koud ook lekker.
|