Ingredienten: (6 pers.):
1 pk tomatensap
1 pk honig tomatencremesoep
2 "handjes" vermicelli
1 blik tomaten
1 blikje tomatenpuree
1 flinke tl. sambal
ketjap
1 tl. gemberpoeder
2 laulier blaadjes
2 el. bruine suiker
1 flinke prei
pakje tauge
400 gehakt
gehaktkruiden
paneermeel | Bereiding:
Tomatensap en minimaal 1 liter water in de soeppan met het pakje tomatencremesoep. Goed doorroeren en zachtjes laten verwarmen. Intussen de gehakt aan maken met de kruiden, paneermeel en wat vocht uit het blik tomaten. Rol hier balletjes van (mogen wel flinke ballen zijn). Als de soep warm is balletjes toevoegen. Prei snijden, wassen en toevoegen. Dan de ketjap (flinke scheut), tomaten uit blik met vocht, tomatenpuree, sambal, gemberpoeder, bruine suiker en laulierblaadje toevoegen. Goed doormengen, nu prei en vermicelli erbij. Half uurtje laten staan op zacht vuur en dan de tauge toevoegen. |