Jet's herfstpasta
Ingredienten: (3 pers.):
1 dubbele kipfilet
handje spekjes
olijfolie
1 grote rode ui
1 teentje knoflook
1 bakje oesterzwammen
1 bakje grotchampignons
1 bakje cantharellen
bekertje creme fraiche
pakje boursin
1 el tijm
1 el oregano
1 el basillicum
ketjap
peper
zout
verse pasta
Bereiding:
Kipfilet in stukjes snijden, ui en paddestoelen snijden. Ui en knoflook in grote hapjespan zachtjes smoren in de olijfolie, dan vuur hoger en spekkies meebakken en als spekjes bruin zijn de kipfilet ook meebakken. Alvast een beetje zout en peper toevoegen.
In andere koekenpan de paddestoelen bakken in olijfolie. (eerst champignons, daarna pas de oesterzwammen en cantharellen). Als deze het meest vocht kwijt zijn, bij de kip doen. Dan bekertje creme fraiche en pakje boursin toevoegen. Kruiden met de tijm, oregano, basillicum en ketjap. Even proeven en desgewenst nog wat zout en peper toevoegen. Ik maak hier meestal verse tagliatelli bij maar je kan natuurlijk ook verse pasta kopen.
Receptnummer: 1725 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: jet
Opmerking:
Voor vegetarische versie, de spekjes en kip weglaten en een bakje extra paddenstoelen (bv. eekhoorntjesbrood) toevoegen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept