Nieuws   Zoeken 

Zoetzure kip-kerrie met perzik van Marlies
Ingredienten: (2 pers.):
Rijst
Kipfilet
Bakje champignons
1 rode paprika
1 prei
Zakje kerriesaus
Scheutje room
Blik perziken
Knoflookteentje
Ketjap
Olie
Peper, zout, kerriepoeder
Bereiding:
Snijd de kipfilet in kleine reepjes. Maak een marinade van een scheut ketjap, een scheut olie, een klein gesneden knoflookteentje, peper en flink wat kerriepoeder. Marineer de kipfilet in minimaal 10 minuten. Kook intussen de rijst gaar. Roerbak de kipfilet, voeg de plakjes champignons, de reepjes paprika en de preiringetjes toe en roerbak tot het geheel gaar is. Voeg de in stukken gesneden perziken toe. Roer de kerriesaus er door heen en maak de saus extra romig met een scheutje (koffie)room. Serveren met de rijst. Eet smakelijK!
Receptnummer: 1733 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Marlies
Opmerking:
Perzik combineert voortreffelijk met kerrie. De perzik maakt het kip/kerrie-gerecht net iets exotischer. Vergeet het scheutje room trouwens niet!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept