Ingredienten: (4 pers.):
sap en rasp van 1 citroen
1 el ketjap manis
1/2 kopje sinaasappelsap
1 tl honing
2 cm verse gemberwortel, geraspt
200 gr. tofu in blokjes
1 rode paprika in reepjes
handvol verse spinazie
1 ui, fijngesnipperd
klein blikje babymais uitgelekt
100 gr. verse tauge
peper en zout naar smaak
1 el aardappelmeel aangemaakt met een beetje water
| Bereiding:
Doe de citroen, rasp, gember, honing, ketjap, en sinaasappelsap in een kom, roer goed door elkaar en voeg alle andere ingredienten toe behalve de olie, de spinazie en de tauge.
Verwarm nu de wok, doe er de olie in en laat goed heet worden. Doe er nu de inhoud van de kom in, Kook op hoog vuur voor 5 min. Voeg nu de spinazie en tauge toe en roer tot de spinazie is geslonken en alles heet is. Proef nog even of er peper of zout bij moet en maak af met de aangelengde aardappelpuree.
|