Oosterse gehaktschotel
Ingredienten: (4 pers.):
2 uien
75 gr. abrikozen (blik)
2 el olie
400 gr. rundergehakt
75 gr. rozijnen
1 dl abrikozensap
1 tl kaneelpoeder
0,5 tl gemalen komijn
peper, zout
50 gr. geschaafde amandelen
1 dl Campina Room Culinair
2 el grofgehakte peterselie
Bereiding:
Pel en snipper de uien. Snijd de abrikozen in reepjes. Verhit de olie en bak al omscheppend de uien in 5 min, goudbruin. Voeg het gehakt toe en bak het al omscheppend met een vork in 5 min. bruin en rul. Voeg de abrikozen, de rozijnen, het sap, het kaneelpoeder, de komijn en wat peper en zout toe en laat het 20 min. op een laag vuur stoven. Schep de amandelen en de Campina Room Culinair erdoor en stoof nog 10 min. Garneer met de peterselie. lekker met witte rijst.
Receptnummer: 174 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Matthijs Kortlevers
Opmerking:
Met dank aan Campina Melkunie voor de toestemming voor het plaatsen van dit Campina Room Culinair recept. Kijk ook even op de Campina Melkunie site: http://www.campina.nl
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept