Nieuws   Zoeken 

Jannien's kokosijs
Ingredienten: (6 pers.):
4,5 dl santen
4 dl slagroom
2 eieren
2 eierdooiers
125 gr. suiker
speldeknopje zout
1 tl vanille-essence
15 gr. geraspte kokos
verse munt ter garnering
Bereiding:
Meng santen en slagroom in middelgrote pan. Verwarm room al roerend 2-3 min. Laat de room niet koken. Haal van het vuur en houd het warm. Meng eieren, eierdooiers, suiker, zout en vanille in een grote kom. Klop 2-3 min. met mixer tot het mengsel dik en luchtig is. Zet de kom in een pan met kokend water. Blijf kloppen terwijl je langzaam de warme kokosroom toevoegt. Neem hier ongeveer 10 min. de tijd voor. Als het mengsel de dikte van licht geklopte slagroom heeft in een koude schaal gieten en laten afkoelen. Af en toe doorroeren. Giet het in een plastic doos op ondiepe schaal, dek het af met plasticfolie en zet het 1,5 uur in de vriezer. Doe het half bevroren ijs in de keukenmachine en mix ca 30 sec. Doe ijs terug in doos of schaal en laat het helemaal bevriezen. Rooster de kokos 10 min op bakplaat in de oven op 150 graden. Schud af en toe de bakplaat. Serveer ijs in bolletjes en strooi kokos erover en garneer met munt.
Receptnummer: 1761 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 10 min. | Meer recepten van: jannien
Opmerking:
Laat het ijs voor je het serveert 10-15 min op kamertemperatuur zacht worden.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept