Yvonne's (en Hanneke's) shoarmataart
Ingredienten: (4 pers.):
4-5 plakjes deeg voor hartige taart (ontdooid)
1 pond shoarmavlees (met kruiden en paprika)
1 pak lentespinazie van Iglo (ontdooid)
1 pakje slagroom of creme fraiche
2 eieren
1 pakje geraspte belegen kaas
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een grote lap. Leeg de deeglap in de vorm en prik de bodem met een vork regelmatig in. Bestrijk de deegbodem met de losgeklopte eidooier en bak hem nog 5 minuten in het midden van de oven. Ondertussen shoarmavlees ongeveer 10 minuten aanbraden in een wok, daarna Spinazie bij het vlees doen en 5 minuten warm laten worden, het overige vocht weghalen. Klop de eieren los met de slagroom, kaas , zout en peper en schenk het mengsel over de taart. Bak de taart in 25 minuten lichtbruin en gaar in de oven.
Receptnummer: 1768 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: yvonne
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept