Nieuws   Zoeken 

Hannah's peperkip uit de oven
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr. kipfilet in reepjes
500 gr. broccoli in roosjes
olijfolie
30 gr. boter
30 gr. bloem
2 1/2 dl. kippebouillon
2 dl. slagroom
1 eierdooier
2 el roze peperkorrels
cayennepeper
zout
Bereiding:
Kook de broccoli beetgaar. Verdeel de uitgelekte stukjes over een ovenschaal. Roerbak de kipfilet in de olijfolie. Schep de kip uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Verdeel de kip over de groente. Smelt de boter en roer de bloem er door.
Voeg scheutje voor scheutje de bouillon toe en blijf roeren, tot er een gebonden saus ontstaat. Klop de eierdooier los met de slagroom. Voeg geleidelijk toe aan de saus. Voeg de roze peperkorrels toe en naar smaak zout en cayennepeper. Schenk de saus bij de kip en de broccoli en zet de schaal 20 minuten in een oven van 180 à 200 graden.
Receptnummer: 1792 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Hannah Ludwig
Opmerking:
Ook dit is weer een gerecht dat je van tevoren kunt maken. De oven doet het werk weer en de rijst is snel gekookt. Ook met frietjes is dit gerecht erg lekker. En geef er een frisse sla bij
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept