Isabel's fagiolini
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr. sperziebonen
1 plak katenspek a 100 g
1 plak achterham a 100 g
1 ui
1 teentje knoflook
2 eieren
3 el yoghurt
3 el geraspte belegen kaas
peper
Bereiding:
Haal de sperziebonen af en kook ze in water in ongeveer 10 minuten halfgaar. Snij intussen het spek in stukjes en laat het in een koekepan zachtjes uitbakken. Pel en snipper de ui. Roer het door het uitgebakken spek. Pel de knoflook en pers ze boven de koekepan. Laat het nog een paar minuten zachtjes bakken. Snij de ham in dunne reepjes. Verwarm de oven voor op 200 C of stand 5. Giet de boontjes af en schep ze door het spek. Doe alles in een lage ovenschaal. Verdeel de reepjes ham erover. Klop de eieren, yoghurt, kaas en peper door elkaar. Schenk het over de sperziebonen. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet hem in de oven. Na 15 minuten haal je de folie eraf en laat je alles nog 10 minuten in de oven bakken.
Geef er rosti of pasta bij.
Receptnummer: 1799 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 50 min. | Meer recepten van: Isabel Poorter
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept