Ingredienten: (4 pers.):
1 ui
2 rode paprika's
1 gele paprika
200 gr. chorizo(vleeswaren)
2 el olie
1/2 tl chilipoeder
2 verse perziken of 4 halve perziken uit blik
zout, peper
1 blikje croissantdeeg
2 eieren
1 dl slagroom
50 gr. geraspte parmezaanse kaas | Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 C. Pel en snipper de ui. Maak de paprika's schoon en snijd ze in stukjes. Snijd de chorizi in kleine blokjes. Verhit de olie in een hapjespan en smoor de ui, paprika en chorizo in ca. 5 minuten. Schil de verse perziken of neem de perziken uit blik en snijd ze in stukjes. Schep ze met de chilipoeder door het paprikamengsel. Voeg zout en peper naar smaak toe. Vet een lage ronde taartvorm ( doorsnede ca. 24 cm. ) in en bekleed de vorm met het croissantdeeg. Verdeel het paprikamengsel over de bodem. Klop de eieren los met de slagroom en de parmezaanse kaas en schenk dit over het paprikamengsel. Bak de taart in de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar. |