Ingredienten: (4 pers.):
200 gr. zelfrijzend bakmeel
zout
1 1/2 el speculaaskruiden
125 gr. bruine basterdsuiker
125 gr. boter of margarine
2 el melk
1 pak amandelspijs
1 ei
50 gr. witte amandelen
1 eidooier | Bereiding:
Doe het zelfrijzend bakmeel, basterdsuiker, speculaaskruiden en het zout in een kom en roer het door elkaar. Snijd de boter in kleine stukjes. Voeg de melk toe. Kneed alles snel tot een soepele deeg. Rol het deeg uit tot een lange lap van ca. 10 cm. breed. Verwarm de oven voor op 175c. Kneed het ei door de amandelspijs en maak er een rol van die evenlang is als de deeglap. Leg de spijs op het deeg en rol het deeg om de amandelspijs. Leg de rol met de naad naar beneden op een bakplaat en bestrijk het deeg met het losgeklopte ei. Bak de gevulde speculaas in ca. 30 min. lichtbruin. |