Nieuws   Zoeken 

Thom's pasta toscana
Ingredienten: (2 pers.):
Pasta naar keuze (voorkeur spaghetti)
Blikje tomatenstukjes
scheutje olijfolie
1 sjalotje
1 teentje knoflook
15 groene en of zwarte olijven (voorkeur ontpit)
3 el italiaanse kruiden of vers:
vier flinke el:
- basilicum, thijm, oregano, peterselie
scheutje balsamico azijn
Pecorino of parmasaanse kaas
Bereiding:
Kook pasta conform de aangegeven tijd geschreven op pak. Neem een kleine koekenpan, verhit olie en fruit in kleine stukjes gesneden sjalotje. Snij de olijfjes in kleine schijfjes en voeg ze toe aan de gefruite uitjes, voeg inhoud van blik tomatenstukjes toe. Laat geheel zachtjes tot kook komen, voeg na circa vijf minuten de italiaanse kruiden toe en maak de saus op smaak met een beetje gemalen peper, zout en het scheutje balsamico azijn.
Wanneer de pasta beetgaar is (al dente) de kleine koekenpan van het vuur nemen; de saus is klaar.
Opdienen in groot diep bord, niet te veel saus bij pasta en garneren met geraspte kaas en eventueel een overgebleven blaadje basilicum. heerlijk gecombineerd met italiaans brood en frisse salade
Receptnummer: 1815 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 10 min. | Meer recepten van: Thom Jansen-Jongepier
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept