Nieuws   Zoeken 

Marlies' roompotje met kipfilet en krieltjes
Ingredienten: (2 pers.):
400 gram sperciebonen (of andere groente zoals broccoli)
1 pak krieltjes (voorgekookt van de AH)
400 gram kipfilet
1 ui
1 knoflookteen
1 zakje peperroomsaus
125 ml. creme fraiche (of room culinair ofzoiets)
peper, zout, kerrie
knoflookpoeder
Bereiding:
Kook de sperciebonen gaar. Snijd de kipfilet in repen en kruid ze met de peper, zout en kerrie. Snijd de ui en knoflook fijn en fruit ze in een pan met wat olie of boter. Voeg de kipreepjes toe en bak deze mooi bruin. Voeg de voorgekookte krieltjes toe en dek de pan af met een deksel. Haal na 5 minuten de deksel van pan af en bak het geheel nog 15 minuten totdat ook de krieltjes gaar zijn. Roer de gekookte sperciebonen door het mengsel. Voeg toe: peperroomsaus (het zakje gemixt met 250 ml. water), de creme fraiche en flink wat peper en knoflookpoeder. Laat het geheel een minuutje pruttelen en je hebt een heerlijk eenpansgerecht.
Receptnummer: 1818 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Marlies
Opmerking:
Dit recept is ontstaan toen ik een keer gebakken krieltjes, sperciebonen en kipfilet met roomsaus had klaargemaakt en mijn vriend (bij wijze van experiment) alles op zijn bord door elkaar ging roeren. Het bleek erg goed te smaken en sindsdien is dit een van onze favoriete recepten.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept