Nieuws   Zoeken 

Serges spaghetti met zalm
Ingredienten: (4 pers.):
3 vleestomaten
1 grote ui
1 teen knoflook
300 gram zalmfilet
4 dl slagroom
spaghetti
olijfolie
Bereiding:
Pan met water voor de pasta aan de kook brengen. Onderwijl de tomaten ontvellen en klein snijden. Vocht apart houden en door de gootsteen kieperen. Snipper de ui. In een hapjespan olijfolie heet laten worden, ui met gekneusde knoflook en stukjes tomaat stoven met deksel op de pan. Zalm snipperen. Pasta in de pan en bereiden volgens verpakking. Als tomatenmassa 'gaar' is slagroom erbij en aan de kook brengen. Zalm erbij en wellicht een beetje binden met maizena. Beetje peper, beetje zout. Spaghetti al dente? Dan aan tafel.
Receptnummer: 1822 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Serge
Opmerking:
Gezonde hap die met weinig inspanning veel lof oogst. In plaats van verse tomaten kan natuurlijk tomatenpuree als alternatief dienen. Is wel wat zuur maar met meer slagroom en zout te elimineren. Als de tomatenmassa te dik is dan even pureren met de blender.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept