Nieuws   Zoeken 

Hartige uientaart van Bart
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr. Uien
2 sjalotjes
1 el olie
plak salami van 150 Gr.
1 blikje croissantdeeg
1 el paneermeel
3 eieren
zout en vers gemalen peper
ruim 1 dl. melk of kookroom
vers gehakte peterselie
2 el geraspte kaas
Bereiding:
Snijd de uien en sjalotjes in dunne ringen. Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin op laag vuur de uienringen tot ze zacht zijn. Snijd de salami in kleine blokjes en bak ze even mee. Bestrijk een lage Quichevorm met boter. Beleg de vorm met croissantdeeg. Prik gaatjes in de bodem. Strooi er paneermeel in. Leg de gefruite ui met salami in de vorm. Klop de eieren los met melk of kookroom, zout en peper en gehakte peterselie. Schenk deze over de uienringen. Strooi er de geraspte kaas over. Bak de taart in een voorverwarmde oven van 200 graden C., gedurende ruim 30 minuten tot de taart goudbruin van kleur is.
Serveren met een lekker frisse salade of Venkelsalade met sinaasappel
Receptnummer: 1826 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Bart Alblas
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept