Nieuws   Zoeken 

Mari's Afrikaanse saffraanpilaf
Ingredienten: (4 pers.):
1 ui
1 zakje saffraandraadjes, 10 draadjes
1 el olijfolie
1 tl gemalen kardamon
1/2 tl kaneel
1 tl gemalen komijn
2 el gele rozijnen
2 el gepelde pistachenoten
4 gewelde abrikozen
300 gr. basmatirijst
6 dl kippenbouillon
Bereiding:
snipper de ui, kneus de saffraan en laat deze 10 min weken in 1 dl van de hete kippenbouillon.fruit de ui in de olie samen met de kardamon, de kaneel en de komijn.voeg de saffraan met de weekvocht,de rozijnen en de pistachenoten toe en schep alles
door elkaar. Snijd de abrikozen in reepjes en fruit deze kort mee, voeg de rijst toe en bak deze al omscheppend mee,tot de korrels glazig zijn,voeg de rest van de bouillon toe en breng alles aan de kook.zet het vuur laag en deksel op de pan en laat de rijst in 20 min gaar worden.
Receptnummer: 1828 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: mari
Opmerking:
lekker met pittige kippenpootjes en een frisse yoghurtsaus met knoflook en verse gehakte munt. EETSMAKELIJK
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept