Nieuws   Zoeken 

Thom's kat op spek binden soepje
Ingredienten: (4 pers.):
6 flinke el franse (grove) mosterd
1 bakje creme fraiche
handje vol zilveruitjes (eigenmerk AH)
4 plakjes katenspek
1 boullion blokje (tuinkruiden)
liter water
verse peterselie
handje vol amandelschaafsel
1 petit pain
scheutje olijfolie
Bereiding:
Pak een klein koekenpannetje, verhit de olie erin, bak de plakjes katenspek krokant, haal ze eruit en leg ze apart, snij de petit pain in schijfjes, bak ze even in de olie, leg ze hierna apart.
Neem een steelpannetje, voeg het overgebleven olierestandje uit de koekenpan in de steelpan, fruit de zilveruitjes hierin aan, voeg 1 liter water toe en los het boullionblokje er in op, laat het zachtjes koken.
voeg de mosterd toe en roer goed, voeg de creme fraiche toe en als laatste de amandelschaafseltjes.
Laat het geheel even inkoken. Dien het op in diepe soepborden, leg het plakje katenspek boven op de soep garneer het geheel met gesnipperde peterselie en eventueel gemalen zwarte peper.
Serveer de gebakken broodjes erbij.
Schenk een lekker glaasje Californische Chardonay
erbij... u kan niet meer stuk
Receptnummer: 1831 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: Thom Jansen-Jongepier
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept