Hanneke's spies van varkenshaas met honing-ketjapsaus
Ingredienten: (4 pers.):
1,5 tl aardappelzetmeel
1 dl bouillon
2 el citroensap
2 tl honing
1 dl ketjap manis
1 stuk paprika (kleine, gele)
1 stuk paprika (kleine, rode)
4 stuks spiezen
500 gr. varkenshaas
1 el grove zwarte peper
Bereiding:
Snijd de varkenshaas in 24 stukjes.
Meng de zwarte peper, de honing, het citroensap en de ketjap. Voeg de vleesstukjes aan het honingmengsel toe en laat ze 10 tot 20 minuten marineren (als ze niet direct worden bereid: in de koelkast, anders erbuiten).
Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika's elk in 8 stukjes.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Haal het vlees uit de marinade, bewaar de marinade.
Rijg het vlees met de stukjes paprika aan 4 lange spiezen en rooster ze in ca. 10 minuten onder de grill rondom bruin en gaar.
Breng ondertussen de marinade met de vleesbouillon aan de kook.
Leng het aardappelzetmeel aan met 2 eetl. water, roer dit door de saus. Nog een paar minuutjes doorkoken.
Leg de spiezen op 4 borden en schep de saus erover.
Receptnummer: 1840 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: hanneke
Opmerking:
Lekker met gebakken uienringen, groene salade en gekookte witte rijst.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept