Nieuws   Zoeken 

Jolanda's overheerlijke roergebakken asperges
Ingredienten: (4 pers.):
ongeveer 20 witte asperges
2 el. olijfolie
1 zakje minikrieltjes (bv CelaVita)
2 sjalotjes (fijngesneden)
1/4 slagroom
300 gr. gekookte achterham(in reepjes gesneden)
zout en peper
wat bieslook circa 2 el.
wat peterselie circa 2 el
Bereiding:
De asperges schillen en in dunne schuine plakjes snijden van circa 1 cm dik. Olie verhitten en krieltjes en de sjalotjes hierin circa 5 minuten roerbakken. Dan de asperges toevoegen en ook ongeveer 3 min. meebakken. Slagroom erdoor roeren en het gerecht zo'n 5 tot 8 minuten laten sudderen totdat de asperges en de aardappeltjes gaar zijn. Dan als laatste de ham erdoor en het geheel door en door verwarmen. Als laatste op smaak brengen met peper en zout en de bieslook en de peterselie erdoor roeren.
Receptnummer: 1844 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Jolanda
Opmerking:
Echt je eet je vingers op bij dit recept.
Ooit uit een boekje gehaalt van een supermarkt maar nooit meer uit onze keuken weg te denken.
Wij vinden ze op deze manier echt het aller lekkerst. Zelfs de kinderen eten nu asperges.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept