Sneinske bargehaskes fan Hannah
Ingredienten: (4 pers.):
600 gram varkenshaas
mosterd
peper en zout
fijngehakte (diepvries) dille
100 gr. ontbijtspek in dunne plakken
boter
2 dl. slagroom
Bereiding:
Varkenshaasjes kruiden met zout en peper, mosterd vermengen met de dille, varkenshaasjes insmeren met dit mengsel. Ontbijtspek wikkelen om de haasjes.
Boter verhitten, varkenshaasjes bij matige hitte bruin bakken ( ongeveer 15 20 minuten) Vlees uit de pan nemen en in dikke plakken snijden. Warm houden. Slagroom door bakboter roeren en even in laten koken. Saus over vlees schenken.
Receptnummer: 1868 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Hannah Ludwig
Opmerking:
Sneinske bargehaskes is Fries voor 'zondagse varkenshaasjes'. En inderdaad, het weekend wordt aangenamer met zo'n gerecht op je bord. Hearlik mei beantsjes of blomkoal. Ach eins mei alles!!!! (Als u begrijpt wat ik bedoel....)
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept