Nieuws   Zoeken 

Gonda's Rendang Pedis
Ingredienten: (4 pers.):
8 el klapper/kokos
500 gr. licht doorregen runderlappen
zout
2 uien
3 teentjes knoflook
3 à 4 tl sambal oelek
1½ tl djahé
1½ tl serehpoeder
½ tl laos
1 el ketoembar
½ tl koenjit
Bereiding:
Doe de klapper in een kom. Schenk er ½ liter kokend water op. Laat dit 5 tot 8 min. staan. Druk er zoveel mogelijk vocht (santen) uit. (Je kunt ook een zakje santenmix kopen, maak dat aan en je bent gelijk klaar). Snijd het vlees in dobbelstenen, bestrooi met zout. Snipper de uien ragfijn (of pureer ze met een staafmixer) en pers de knoflook-teentjes uit. Breng de santen aan de kook, roer de uien, knoflook, sambal, en alle kruiden erdoor. Wacht tot alles weer aan de kook gekomen is en doe dan het vlees erbij. Wacht weer tot het kookt en laat dan het vlees met een deksel op de pan op het laagste pitje zachtjes gaar koken (duurt 1 à 1 ½ uur staat hier maar mijn ervaring is dat het best nog wat langer kan, het moet goed gaar zijn). Neem een kwartier voor het einde van de kooktijd het deksel van de pan zodat tenminste een derde van het vocht kan verdampen.
Receptnummer: 1887 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 120 min. | Meer recepten van: Gonda
Opmerking:
Geef er rijst en atjar bij, lekker met wat seroendeng erover. Eet smakelijk!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept