Nieuws   Zoeken 

Hanneke's varkenspasteitjes met appel en salie
Ingredienten: (4 pers.):
300 gr. hamlappen
1 ui
1 appel
75 gr. boter
½ el gehakte salie (droog of vers)
2 el appelstroop
1 ei
1 el grove mosterd
zout, peper
4 grote vellen filodeeg
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200C.
Hak het vlees zeer fijn (met een glad scherp mes of met de foodprocessor), maar niet zo fijn als gehakt!
Pel en snipper de ui.
Schil de appel in kleine stukjes (verwijder klokhuis)
Verhit 25 gr. boter in een koekenpan en bak hierin de ui 3 minuten op een matig vuur. Roer de salie en de stroop erdoor. Laten afkoelen.
Meng het vlees met het uimengsel, de appel, de mosterd, ½ tl zout, ½ tl peper. Verdeel het vlees in 4 porties. Smelt de rest van de boter.
Maak 4 pasteitjes: leg een vel filodeeg op het aanrecht. Leg ¼ van het vlees in een bergje aan de onderkant van het deeg. Bestrijk het hele deegvel met boter. Vouw het deeg over het vlees en rol het op (zoals voor een loempia). Leg de pasteitjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk de pasteitjes met nog wat boter en bak ze in de voorverwarmde oven in ca. 15 minuten goudbruin en gaar.
Receptnummer: 1899 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: Hanneke
Opmerking:
Lekker met spitskoolsalade met geroosterde komijn erdoor.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept