Ingredienten: (4 pers.):
400 gr.m tagliatelle
2 verse zalmmoten 400 gram
zwarte en witte peper uit de molen
2 tomaten
2 dl versgeperst sinaasappelsap
2 gesnipperde sjalotjes
½ blokje kippenbouillion
100 gr. gesmolten boter
struikje peterselie
| Bereiding:
Kook de pasta,
Maak ondertussen de saus: meng sinaasappelsap en de gesneden sjalotjes , het halve bouillionblokje en laat dit mengsel inkoken tot er 1 dl saus over is.
Ontvel en ontgraat de zalm en snijd dit in blokjes.
Roer 50gr boter door de saus
Halveer de tomaten en bak ze in 20gr boter op hoog vuur met de open kant naar beneden.
Doe zout en peper op de zalmstukjes en bak ze aan beide kanten met de rest van de boter.
Laat de pasta uitlekken en serveer met de saus, zalm en tomaten
Garneer met verse toefjes peterselie
|