Ingredienten: (4 pers.):
Kastanjechampignon (250 gram)
Knoflook, fijngehakte (2 teentjes)
4 bosuien
1 el Sesam-olie
1.5 el Zonnebloemolie
Witte en wilde rijst, voorgestoomd 250 gram
2 tl Sesamzaad, geroosterd
Spinazie, verse (250 gram)
Taugé (175 gram)
Zalmfilet (500 gram)
6 el Teriyakisaus
| Bereiding:
Kook de rijst in ongeveer 7 minuten gaar. Halveer de kastanjechampignons en snijdt de vis in moten van 3 centimeter.
Verhit de zonnebloemolie en de sesamolie in de wok en bak de knoflook en de lente-uitjes kort. Bak de zalm snel, al omscheppend bruin. Neem de vis uit de wok. Voeg aan de lente-uitjes de champignons toe en bak ze circa twee minuten mee. Schep de spinazie en de taugé erdoor en roerbak deze circa 3 minuten mee.
Schep de rijst door het gerecht en warm het even mee. Voeg de teriyakisaus en de vis toe en verwarm de roerbakschotel, al omscheppend, nog even door.
|