Nieuws   Zoeken 

Engeltje's koolraap ovenschotel met schapenvlees
Ingredienten: (2 pers.):
500 gram schapenvlees
1 ui
bakboter
1 koolraap
1 zakje aardappelpuree voor ovenschotel
4 dl water en 3 dl melk
1 ei, iets maggi aroma
geraspte kaas
zout
Bereiding:
Snij het schapenvlees in kleine stukjes en zout het iets. Bak het rondom bruin en haal het uit de pan. Bak in hetzelfde vet de kleingesneden ui. Het vlees weer toevoegen en minstens 30 min laten stoven. De oven voorverwarmen op 200 graden.
Onderhand de koolraap schoonmaken en in blokjes snijden. Opzetten met iets zout en 10 min. laten koken. Aardappelpuree volgens beschrijving op de verpakking bereiden
Een hoge ovenschotel invetten. De koolraap als eerste, daarop het vlees met de ui en iets van de jus in de schaal. Daarover de puree spreiden.Het ei loskloppen en vermengen met een paar druppels maggi en geraspte kaas. Dit over de puree schenken. De schotel in het midden van de oven plaatsen voor een half uur.
Receptnummer: 1904 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 60 min. | Meer recepten van: Engeltje
Opmerking:
Niet echt snel omdat het vlees even de tijd nodig heeft maar niet zoveel werk. Erg lekker en makkelijk ook van te voren klaar te maken. Schapenvlees koop je bij de Marokkaanse of Turkse winkels en is niet duur!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept