Nieuws   Zoeken 

saskia's rigatone met tomaten-chorizo saus
Ingredienten: (4 pers.):
1 (rode) ui
2 el olijfolie
250 gram chorizo of andere pikante worst
375 gram rigatone
1 blik (425 gr.) tomaten in blokjes
2 el chilipeper
peper en zout
125 ml droge witte wijn
2 el verse/gedroogde peterselie
2 el gerapte parmazaanse kaas
(desnoods 1 blikje tomatenpuree)
Bereiding:
De ui in ringetjes snijden. De chorizo in plakjes snijden.
2 el olijfolie in pan verwarmen. De ui in een pan zacht bakken.
De chorizo samen met de ui 2-3 min. bakken. De tomaten, wijn peper en zout en chilipeper bij de ui en chorizo doen.
De saus 15-20 min. zachtjes laten koken. De pasta al dente koken (ca. 8-10 min.). De peterselie en parmazaanse kaas mengen. Wanneer de pasta gaar is afgieten en terug in de pan storten. Indien de saus nog wat slap is een blikje tomatenpuree erdoor mengen. De saus en de pasta bij elkaar doen en goed mengen. De helft van de peterselie en kaas door de pasta en saus mengen. De andere helft bewaren voor de garnering. Aan tafel!!
Receptnummer: 1912 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Saskia
Opmerking:
De rigatone kan heel goed vervangen worden door penne. In plaats van chorizo kan je ook toscaanse cervelaat gebruiken, maar die moet dan wel in kleinere stukjes gesneden worden.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept