Nieuws   Zoeken 

Els' knoflookchampignons
Ingredienten: (4 pers.):
2 bakjes champignons
olijfolie
6 uitgeperste teentjes knoflook
3 el bloem
5 dl. bouillon
cayennepeper naar smaak
4 el fijngehakte peterselie
4 tl. citroensap
zout
Bereiding:
Snijd de champignons in niet te dunne plakjes. Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de knoflook ca. 3 minuten zonder ze bruin te laten worden. Roer de bloem door het knoflookmengsel. Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje de bouillon toe tot een gebonden saus is ontstaan. Roer de cayennepeper, 2 el peterselie, het citroensap en wat zout erdoor. Draai het vuur laag en laat de saus ca. 5 min. zachtjes koken. Verhit weer wat olie in een andere pan en bak de champignons lichtbruin. Voeg het dan toe aan de saus en laat alles nog ca. 5 minuten zachtjes doorkoken. Bestrooi het met de rest van de peterselie. Lekker met warm stokbrood.
Receptnummer: 1918 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Els herrenberg
Opmerking:
Als variatie kun je minder champignons gebruiken en daar voor in de plaats ham of spekblokjes gebruiken, een gefruit uitje erdoor is ook heel lekker.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept