Nieuws   Zoeken 

Mats' favoriete indiase linzensoep
Ingredienten: (4 pers.):
200 gr. rode linzen
1 liter kippenbouillon
1 aardappel
1 appel
1 ui
5 teentjes knoflook
stukje gemberwortel
spaans pepertje
kaneelstokje
5 kruidnagels
gemalen koriander en komijn (2 theel)
1/4 liter kokosmelk
citroensap van 1 citroen
olie
Bereiding:
Was de linzen en breng ze met de bouillon aan de kook. Doe de in plakjes gesneden aardappel en appel bij de linzen en laat dit ongeveer 20 minuten koken. Fruit de gesnipperde ui, knoflook, gemberwortel en het fijngehakte pepertje (zonder zaadjes) op laag vuur in de olie. Voeg het kaneelstokje en de kruiden toe. Pureer het linzenmengsel en roer er de kokosmelk en het kruidenmengsel doorheen. Voeg citroensap toe en breng op smaak met wat zout voor zover nodig. Verwijder kaneelstokje voor het opdienen.
Receptnummer: 1926 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Ellen van Prehn
Opmerking:
Het is een stevig soepje en kan ook prima als (klein) hoofdgerecht dienen
heerlijk als je voor het opdienen een lepel creme fraiche toevoegt
Lekker met Naan (indiaas brood)
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept