Linda's zoete aardappeltjes uit Denemarken
Ingredienten: (4 pers.):
750 gr. krielaardappeltjes (kant en klaar)
150 gr. suiker
50 gr. boter
Bereiding:
Warm de aardappeltjes op in een pan met water op het fornuis (in de magnetron kan ook natuurlijk)
Smelt de suiker in een grote koekepan of in een braadpan.
Onder regelmatig roeren de suiker laten smelten en goudbruin laten worden. Desnoods de pan zo nu en dan van het vuur halen om de suikerklonten op te laten lossen dmv flink roeren. Daarmee voorkom je dat de vloeistof te donker wordt.
Voeg de boter toe en laat dit even bruisen.
Haal het water van de aardappeltjes en laat deze in de vloeistof (karamel) glijden.
Laat dit onder zo nu en dan roeren ca 7 min. sudderen zodat de saus in de aard. kan trekken.
Erg lekker met kipfilét en een zoetige groente zoals rode kool met suiker en iets azijn.
Receptnummer: 1936 | Categorie: Aardappel | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Linda
Opmerking:
Dit valt bij kinderen zeker in de smaak vanwege de zoetigheid!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept