Ingredienten: (2 pers.):
200 gr. tagliatelli
100 gr. wat dikker gesneden bakbacon
1 uitje
1 teen knoflook
beetje boter
250 gr. diepvriesspinazie à la crème
100 gr. Gruyère in plakken (of geraspt)
evt. wat peper
| Bereiding:
Kook de tagliatelli gaar in ruim water met zout, laat goed uitlekken.
Zet de oven aan op 220ºC (stand 5).
Snij de bakbacon in stukjes en snipper de ui en de knoflook. Bak bacon, ui en knoflook in de boter goudbruin, leg de spinazie erbij en laat die zo ontdooien (evt nog wat peper om de zaak wat pittiger te maken).
Vet een ovenschaal in, leg de tagliatelli erin, hierop het spinaziemengsel en verdeel de (plakken) kaas erover.
Nog 10 minuten in de oven om de kaas lekker te laten smelten en de tagliatelli nog een beetje door te warmen. |