Germy's stroganoff-gehakttaart
Ingredienten: (6 pers.):
6 plakjes diepvries bladerdeeg
1 el bloem
100 gr.ham
4 halve perziken uit blik
1.5 pond stroganoffgehakt
1 ei
Bereiding:
Plakjes bladerdeeg 10 minuten laten ontdooien.
Aanrecht bestuiven met bloem en daarop 4 plakjes uitrollen tot ronde lap van 28 cm. Taartvorm van 24 cm hiermee bekleden.Randen goed aandrukken.
Bodem bedekken met plakjes ham.Perziken heel goed uit laten lekken en droog deppen.Perziken in schijfjes over de ham verdelen. Stroganoffgehakt er stevig opdrukken. Overgebleven plakjes bladerdeeg op het gehakt leggen. Randen vochtig met water maken en bladerdeegranden met vingers vastmaken op elkaar. Met appelboor 5 gaatjes in deeg maken zodat vocht goed kan verdampen. Voorverwarmde oven (225 gr.) en in 45 minuten goudbruin bakken.
Salade erbij en je eet heerlijk.
Receptnummer: 1959 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 50 min. | Meer recepten van: germy
Opmerking:
Perziken goed latenpunt vergeten in E uitlekken.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept