Ingredienten: (4 pers.):
500 gr. sperziebonen
zout
2 sinaasappels
2 el geschaafde amandelen
2 el kruidenbouillon (v.e. tablet)
1,5 dl Campina Room Culinair
witte peper | Bereiding:
Maak de boontjes schoon, halveer de grote en kook ze in water met wat zout in ca. 15 min. beetgaar. Rasp intussen de schil van 1 schoongeboende sinaasappel. Schil de sinaasappels en snijd het vruchtvlees tussen de vliezen uit. Vang het uitlekkend sap op. Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Breng het sap met, de rasp, de bouillon en de Campina Room Culinair aan de kook en breng op smaak met wat peper en zout. Schep de sinaasappelpartjes door de afgegoten sperziebonen en schenk de saus erover. Garneer met de geschaafde amandelen. Lekker met gekookte aardappelen en een balletje gehakt. |